Serviciile dermatologului: diagnostic profesional și metode de tratament optime
  • 15 IUN 17
  • 0
  Serviciile dermatologului: diagnostic profesional și metode de tratament optime

  Serviciile dermatologului: diagnostic profesional și metode de tratament optime

  Centrul medical AllClinic oferă un spectru larg de servicii în domeniul dermatologiei. Clinica noastră este dotată cu echipament modern pentru diagnosticarea și tratamentul bolilor de piele. Medicii calificați din cadrul clinicii folosesc preparate injectabile de ultimă generație, care contribuie la depistarea cu precizie maximă și la eliminarea problemei care te-a făcut să ne soliciți ajutorul.

  Serviciile medicului dermatolog

  Medicii dermatologi din cadrul centului medical AllClinic te vor ajuta în soluționarea următoarelor probleme:

  • tratamentul dermatitelor cronice (psoriazis, eczeme, diateză exudativă, dermatită atopică, furunculoză, prurit);
  • tratamentul acneei în adolescență și la maturitate;
  • tratamentul rozaceei, cuperozei;
  • tratamentul cicatricilor;
  • tratamentul infecțiilor fungice ale pielii și unghiilor;
  • tratamentul hiperpigmentării;
  • eliminarea papiloamelor, condiloamelor, negilor, moluștei contagioase.

  Dermatoscopie la AllClinic

  Dermatoscopia reprezintă o tehnică inovatoare, datorită căreia investigarea bolilor de piele a ajuns la un nou nivel. Dermatoscopia presupune o studiere a bolilor de piele fără o intervenție chirurgicală, fapt care contribuie, la rândul său, la diagnosticarea precoce a melanomului.

  Ideea de bază a metodei date constă în faptul că aceasta determină după culoarea formațiunilor de pe piele cât de inofensive sunt acestea. Și apropo, acest lucru se poate face la cele mai timpurii etape ale formațiunii, fapt care și determină unicitatea metodei.

  Cum efectuăm diagnosticul?

  Cu ajutorul dermatoscopului specialiștii din cadrul AllClinic obțin o imagine mărită de zece ori a formațiunii (de exemplu, a unei alunițe). O astfel de abordare contribuie la studierea amănunțită a structurii și naturii acesteia. În cazul în care formațiunea nu are hotare clare, nu este simetrică sau nu are o structură omogenă, există mari șanse ca aceasta să fie malignă.
  Mai exact despre acest lucru ne vorbesc cifrele. Fiecare zonă a aluniței este apreciată în puncte, iar după niște calcule simple se face o concluzie cu privire la natura acesteia.

  O imagine și mai clară poate fi obținută cu ajutorul camerelor digitale. Imaginile electronice permit să fie comparate schimbările care apar la nivelul aluniței odată cu trecerea timpului. Multe dintre aceste camere digitale sunt dotate cu software-uri.

  Eficacitatea diagnosticării prin această metodă

  Studiile clinice confirmă diagnosticul obținut în procesul dermatoscopiei în 80% dintre cazuri. Cu toate acestea, nu putem afirma că metoda dată este potrivită pentru toți. De exemplu, aceasta categoric nu este recomandată în cazul alunițelor amelanotice sau nodulare.

  Contraindicații

  Întrucât aceasta este o metodă vizuală, nu există contraindicații în acest sens. Însă trebuie să rețineți că aceasta este eficientă doar în stadiile incipiente ale bolilor. Acest lucru este condiționat de faptul că ulterior principalii indicatori ce stau la baza metodei de examinare devin invizibili.

  Vara – anotimpul care necesită o atenție deosebită

  Ai observat, probabil, că după bronzat alunițele de pe corpul tău devin mai multe. Razele puternice ale soarelui contribuie la apariția acestora, iar expunerea în exces la razele ultraviolete contribuie la dezvoltarea celulelor maligne într-o aluniță inofensivă până la acel moment.

  În plus, specialiștii din cadrul centrului medical AllClinic îți recomandă să fii atent la orice schimbări hormonale în organism, dar și atunci când efectuezi niște proceduri cosmetice.

  Cauți un dermatolog care să îți ofere o consultație de cel mai înalt nivel? Sună la AllClinic, la numerele de telefon 0(22) 20-00-00, 076000122, sau ia legătura cu noi prin intermediul formularului de feedback on-line de pe site-ul nostru.

  Allclinic Moldova: Sănătatea ta este prioritatea noastră.

  Leave a reply →