Îngrijirea pielii în timpul verii. Sfaturile dermatologului
  • 09 IUL 18
  • 0
  Îngrijirea pielii în timpul verii. Sfaturile dermatologului

  Îngrijirea pielii în timpul verii. Sfaturile dermatologului

  Boli de piele care pot apărea în timpul verii. Când vizitați plajele, vă expuneți la soare, picnic.

  Totul ce trebuie să cunoașteți despre pericolul pentru pielea Dvs pe timp de vară!

  Vara este una din cele mai așteptate perioade a anului. Atunci fiecare din noi savurează din plin razele solare, varietatea de verdeață din păduri și parcuri, nisipul fierbinte de pe plaje și apa răcoritoare din bazine și rezervoare naturale. La prima vedere – ce poate fi mai plăcut, însă,  toate situațiile enumerate mai sus pot ascunde o multitudine de riscuri și pericole grave  pentru pielea și sănătatea Dvs.

  Razele solare-  reprezintă ”pericolul principal” pentru pielea Dvs. Băile solare moderate, cu siguranță, sunt benefice pentru sănătate, însă aflarea în soare în decursul unei perioade mai lungi poate cauza acutizarea îmbolnăvirilor pielii asemenea ca vitiligo ( rezultatul formării pe piele a unor pete depigmentate care trebuie în mod obligator protejate cu soluții speciale), rozaceea (în rezultatul acțiunii soarelui – pielea de pe față devine roșie, vasele se dilată, apar erupții cutanate)

  Apa extra-clorată din bazine și apa sărată din mare – usucă pielea excesiv de tare și cauzează ”îmbătrânirea” acesteia. Mai mult decât atât, sporește considerabil riscul de molipsire cu boli fungice ( care atacă pielea tălpilor, picioarelor, unghiilor). Pentru prevenire se recomandă strict folosirea încălțămintei de plajă, de scăldat, iar după ieșirea din apă – uscarea imediată a picioarelor cu un prosop.

  Contactul cu animalele fără adăpost, plimbările cu picioarele goale pe plajele necurățite, etc – pot duce la molipsirea cu ringworm. Acesta se prezintă în formă de pete rotunde de culoare roșie care se răspândesc pe întregul corp, provocând căderea părului și alte consecințe grave. Este strict recomandat de a face duș după contactul cu animalele, plimbările pe plajă, etc.

  Mai mult decât atât, cea mai des întâlnită boală ce se răspândește de la animalele de stradămicrosporia, care se prezintă la animale ca o alopecie parțială ( căderea zonală a părului) în special în zona capului, iar zona fără păr se acoperă cu cruste deschise și ”solzi”. La oameni simptomele sunt asemănătoare –  căderea zonală a părului și apariția petelor de culoare roz acoperite cu cruste, ”solzi” și bule. În cazul apariției simptomelor respective se interzice strict lecuirea desinestătătoare și se recomandă consultația imediată a medicului.

  Aflarea în zonele publice unde au fost încălcate regulile și normele sanitar-epidemice sau nemijlocit în contact cu bolnavul  – poate aduce la infectarea cu scabie. Căpușa scabie pătrunde în pielea persoanei sănătoase și trecând în epidermis cauzează mâncărimi foarte tari, în special pe timpul de noapte și necesită intervenție urgentă a medicului. Metoda cea mai sigură de protecție  este una simplă – igiena personală și controlul medical în cazul apariției celor mai mici suspiciuni.

  Luând în considerare cele enumerate mai sus este strict recomandat de a practica regulat investigații vizuale desinestătător, după fiecare plimbare și scăldat  dar și cel mai important – de a trece controlul  exclusiv la specialiștii calificați, pentru că multe simptome și apariții pot fi observate numai de către un specialist profesionist. De menționat că orice tip de boală și infecție poate fi oprită și tratată mai ușor la stadia inițială, atât la cei maturi cât și la copii care sunt mai predispuși riscului de infectare.

  În cadrul centrului medical AllClinic  vă așteaptă medicii dermatologi de cea mai înaltă calificare care vor putea răspunde la orice întrebare și oferi cele mai profesioniste consultații. Încredințați grija de sănătatea pielii Dvs – profesioniștilor și savurați vara din plin.

  Pentru întrebări referitoare la procedură, vă rugăm să sunați la: 022-200-000.
  Adresa: Chișinău, str. V. Alecsandri, 90

  Leave a reply →