Ginecologie Allclinic Moldova – o abordare cuprinzătoare, de la diagnostic, la tratament
  • 10 IUL 17
  • 0
  Ginecologie Allclinic Moldova – o abordare cuprinzătoare, de la diagnostic, la tratament

  Ginecologie Allclinic Moldova – o abordare cuprinzătoare, de la diagnostic, la tratament

  În goana după frumusețe și atractivitate, femeile nici nu își dau seama uneori ce stă la baza sexualității și frumuseții lor. Apelând la diferite produse cosmetice, îți poți îmbunătăți parametrii exteriori doar pentru un anumit interval de timp. Principala sursă a fericirii femeii și a satisfacției de propria persoană se ascunde însă în interiorul organismului.

  Femeile de diferite vârste au propriile bucurii și necazuri, particularități de dezvoltare, dar și boli, în special la nivel ginecologic.

  Încă de la naștere organismul femeii este lipsit de apărare în fața bolilor sistemului genito-urinar. Dată fiind construcția organelor genitale, infecțiile se pot transmite copilului de la mamă, în timpul nașterii, a folosirii în comun a obiectelor de igienă, în timpul jocurilor și mângâierilor. Tot un motiv de disconfort pot fi și bolile legate de construcția sau dezvoltarea organelor genitale. În cazul femeilor 30% dintre bolile sistemului genito-urinar apar în copilărie, încă până la pubertate. De aceea vizitele la ginecolog reprezintă o necesitate.

  Începutul perioadei menstruale constituie un motiv aparte pentru a avea o atitudine mai grijulie față de propria sănătate. Începutul acesteia, stabilizarea ritmului și eventualele dureri se vor reflecta neapărat în viitor. Dereglările menstruale vorbesc despre posibile probleme de concepție, sarcină și naștere. De aceea vizitele la ginecolog și endocrinolog sunt obligatorii în această perioadă. După prima experiență sexuală sunt iarăși posibile o mulțime de surprize, ca de exemplu, dezvoltarea vaginismului. Acest lucru se întâmplă din cauza informării insuficiente a fetelor sub aspectul relațiilor sexuale. În acest sens este foarte importantă monitorizarea ginecologului la această vârstă, care îți va oferi informațiile necesare într-un mod accesibil, clar, și cel mai important – la timp.

  În condițiile vieții moderne o femeie este obligată să lucreze toată ziua, și asta pe lângă faptul că este soție, mamă, iar uneori și bunică cu o mulțime de treburi. Din cauza că sunt ocupate în permanență, femeile ajung să apeleze la un ginecolog, mamolog sau endocrinolog cu boli deja în fază avansată sau cronică. Iar acestea constituie cauza infertilității, a intervențiilor chirurgicale și a bolilor oncologice.

  Cele mai răspândite boli sunt cele infecțioase-inflamatorii cronice. Acestea cauzează inflamarea organelor genitale și reduc la zero viața sexuală.

  Pe locul doi sunt bolile glandei mamare. Fiecare a 4-a femeie se confruntă cu mastalgie sau secreții mamelonare, iar statistica arată că la medic se adresează doar 10%. Astfel apar mastopatia și tumorile benigne sau maligne.

  Apoi vin menopauza și post-menopauza. În timpul trecerii femeii la o altă etapă de viață, care sfârșește cu menopauza, funcțiile ovarelor slăbesc. Acest fenomen este însoțit de transpirație, incontinență urinară, tahicardie și vagin uscat, care în rezultat se inflamează. Din cauza dezechilibrului de hormoni tot mai frecvent se întâlnesc bolile glandei tiroide, diabetul zaharat de tip II, mastopatia, miomul uterin și osteoporoza. Pentru astfel de situații există însă ginecologii și endocrinologii, care pot face această perioadă de tranziție a femeii mai puțin dureroasă. În baza rezultatelor examenului medical este prescris un tratament individual complex, care ajută femeia să treacă cu succes pentru această perioadă dificilă.

  Pentru întrebări contactează-ne la numerele de telefon 0(22) 20-00-00, 076000122, sau prin intermediul formularului de feedback de pe site-ul nostru.

  Allclinic Moldova: Sănătatea ta este prioritatea noastră.

  Leave a reply →