Examenele cu ultrasunete organelor și țesuturilor
  • 15 IUN 17
  • 0
  Examenele cu ultrasunete organelor și țesuturilor

  Examenele cu ultrasunete organelor și țesuturilor

  Examenele cu ultrasunete presupun examinarea organelor și țesuturilor cu ajutorul undelor ultrasonore. Trecând prin țesuturi cu diferită intensitate, sau mai exact – prin hotarele diferitor țesuturi, ultrasunetele oferă reflecții diferite. Senzorul receptor special înregistrează aceste schimbări, transformându-le într-o imagine grafică, care va fi afișată pe monitor sau pe o hârtie fotografică specială.

  Metoda cu ultrasunete este simplă și accesibilă, fără să aibă contraindicații. Ecografia poate fi efectuată în mod repetat, pe parcursul întregii perioade de monitorizare a pacientului, timp de câteva luni sau câțiva ani. Mai mult decât atât, examenul poate fi repetat de câteva ori într-o singură zi, în cazul în care este necesar.

  Tot la centrul medical AllClinic se face și ecografie Doppler.

  1. Ecografia Doppler a vaselor
  2. Ecocardiografie

  Doppler-ul măsoară modul în care undele sonore se reflectă de la obiectele în mișcare. Computerul prelucrează informațiile și creează o imagine color bidimensională, care arată dacă sunt probleme ce țin de fluxul de sânge, cauzate, de exemplu, de depunerile de colesterol – plăci de aterom. Aparatele doppler moderne combină informațiile obținute în timpul Doppler-ului despre circulația sângelui în vase și informațiile obținute în cazul unei ecografii obișnuite.

  Vrei să te programezi pentru o consultație? Sună la numerele de telefon 0(22) 20-00-00, 076000122, sau ia legătura cu noi prin intermediul formularului de feedback on-line de pe site-ul nostru.

  Allclinic Moldova: Sănătatea ta este prioritatea noastră.

  Leave a reply →