Eroziunea colului uterin- Adevăr și mituri
  • 03 IUL 18
  • 0
  Eroziunea colului uterin- Adevăr și mituri

  Eroziunea colului uterin- Adevăr și mituri

  De memorizat pentru femei: spunsuri la cele mai intime întrebări!

  Orice femeie cunoaște că trebuie să facă vizite la ginecolog o dată la fiecare jumătate de an, însă din cauza mai multor factori vizitele respective sunt amânate pentru o perioadă nedeterminată – până în momentul în care apar simptome neplăcute sau sarcina. De menționat că unele boli nu provoacă schimbări vizibile și decurg fără a crea disconfort sau dureri, fiind  la rândul său foarte periculoase, cum ar fi afecțiunile colului uterin.

  Diagnoza eroziunea colului uterin este stabilită la peste 40% din paciente, din motivul că boala respectivă este una din cele mai des întâlnite la femei de vârstă medie. Afecțiunea dată reprezintă deteriorarea integrității sau acoperirea cu ulcere a mucoasei vaginului, care după o perioadă de timp se transformă într-o boală inflamatorie ce poate cauza consecințe grave inclusiv și infertilitatea.

  Factorii ce cauzează eroziunea colului uterin pot avea caracter diferit:

  * disfuncții hormonale și dereglări a ciclului menstrual,

  * sarcina și nașterea la o vârstă fragedă,

  * schimbarea frecventă a partenerilor sexuali,

  * igiena personală nesatisfăcătoare,

  * traume cauzate de o naștere grea,  avort sau invazii medicale neprofesioniste,

  * scăderea imunității, bolile inflamatorii, infecțioase, bacteriene și virale ale sferei genito-urinare.

  ”Problema” de bază a eroziunii colului uterin o constituie faptul precum că afecțiunea respectivă nu este urmată de simptome vizibile si clare, în majoritatea cazurilor aceasta fiind absente. Din aceste motive, în momentul în care boala se agravează, pacientele pot observa:

  *  secreții sângeroase  ( în unele cazuri cu puroi) în perioada între menstruații,

  * secreții vaginale intensive cu miros neplăcut,

  * perioada de menstruație mai îndelungată și intensivă,

  * dureri abdominale în momentul urinării sau a actului sexual.

  Ginecologii descriu 3 tipuri a eroziunii colului uterin: eroziunea propriu zisă, pseudo-eroziunea și congenitală. Celei propriu zise i se atribuie pete de culoare roșie aprinsă cu puțină sângerare și se depistează de ginecolog la o simplă cercetare. Riscul acesteia constă în faptul că în locul care sângerează  se poate forma puroi iar peste o perioadă de timp – are loc trecerea la pseudo-eroziune.

  Pseudo eroziunea colului uterin – reprezintă o pată de culoare roșie aprinsă care nefiind tratată  formează puroi și care poate duce la rândul său la formarea unei tumori maligne.   

   Tratamentul eroziunii colului uterin se efectuează numai sub supravegherea specialiștilor și este unul obligatoriu și individual, deoarece, în cazul advers consecințele pot duce la formarea tumorilor și patologiilor. Tratamentul complex și la timp atât ajută la evitarea intervențiilor chirurgicale cât și la o influență benefică pentru întregul organism.

  Metoda principală de profilaxie a afecțiunii respective este  un foarte simplă – controlul regulat la un specialist competent care va putea depista ”neregularitățile” apărute la stadiile începătoare.

  În cadrul centrului medical AllClinic vă așteaptă specialiști ginecologi de clasa superioară  care vor desfășura consultații de cel mai înalt nivel, vor răspunde la toate întrebările ”incomode sau jenante” și vor avea grijă de starea sănătății Dvs, dăruindu-vă oportunitatea de a savura viața din plin și de a vă simți în siguranță.

  Pentru întrebări referitoare la procedură, vă rugăm să sunați la: 022-200-000.
  Adresa: Chișinău, str. V. Alecsandri, 90

  Leave a reply →