Ecografia glandei tiroide - calea către restabilirea sănătății fizice și a bunăstării generale
  • 10 IUL 17
  • 0
  Ecografia glandei tiroide – calea către restabilirea sănătății fizice și a bunăstării generale

  Ecografia glandei tiroide – calea către restabilirea sănătății fizice și a bunăstării generale

  Ecografia glandei tiroide reprezintă o metodă sigură și rapidă de depistare a bolilor acesteia.

  În timpul examenului medicul determină:
  – Dimensiunile glandei tiroide (normale, mărite).
  – Prezența tumorilor, chisturilor, nodulilor.

  Glanda tiroidă este unul dintre cele mai importante organe ale omului. Hormonii produși de aceasta contribuie la metabolism și la schimbul de energie. În copilărie hormonii asigură dezvoltarea corectă a intelectului, creierului, dar și dezvoltarea fizică. În adolescență hormonii participă la maturizarea sexuală. La cea mai mică suspiciune de boli ale glandei tiroide medicul este obligat să trimită pacientul la ecografie. Această metodă este una eficientă și precisă. Medicul va putea astfel să descifreze cu exactitate datele obținute în timpul ecografiei și va prescrie pacientului o cură individuală de tratament.

  PRINCIPALELE SIMPTOME ALE TULBURĂRILOR ÎN FUNCȚIONAREA GLANDEI TIROIDE

  În cazul deficitului sau excesului de iod, care ajunge în organism odată cu mâncarea, aerul, apa, intervin schimbări în activitatea glandei tiroide. Pielea devine uscată, începe să cadă părul, unghiile devin fragile, apar tulburări de somn, edem.
  Principalele simptome includ:
  – dereglarea ritmului inimii;
  – apatie;
  – slăbiciune;
  – letargie;
  – obezitate (în cazul deficitului de hormon),
  – extenuare (în cazul excesului de hormon);
  – somnolență;
  – căderi frecvente de dispoziție și alte simptome.

  Ecografia glandei tiroide nu necesită pregătire. Totuși, în cazul persoanelor în etate și copiilor cel mai bine este ca procedura să fie efectuată pe nemâncate, pentru a evita reflexul de vomă. Întreg procesul ecografiei ocupă cel mult 20-30 de minute.

  DIAGNOSTICAREA BOLILOR GLANDEI TIROIDE

  Cu ajutorul unui examen modern și precis pot fi depistate la timp boli destul de periculoase pentru sănătate și viață, precum hipotiroidismul, tiroidita autoimună etc. Ecografia ajută medicul să evalueze în timp real starea glandei tiroide. Căci bolile pot apărea și se pot dezvolta nu doar în cazul deficitului de iod, dar și în cazul excesului acestuia. Mai mult decât atât, dezvoltarea diferitor patologii ale glandei tiroide poate fi favorizată de bolile organelor interne, de factorii de mediu, insuficiența de energie, factorii genetici etc. Întrucât astăzi afecțiunile glandei tiroide reprezintă un fenomen destul de răspândit, ecografia acestui organ se recomandă să fie efectuată o dată pe an. În caz de suspiciune de tumoare medicul endocrinolog va trimite pacientul să facă o ecografie a glandei tiroide. În plus, acest examen este obligatoriu și pentru persoanele care acuză nervozitate, oboseală sporită, palpitații, tremorul mâinilor, dispnee, tuse, fluctuații de greutate etc. Femeilor li se recomandă să facă ecografia glandei tiroide în cazul bolilor la nivel ginecologic (mastopatie, endometrioză, infertilitate), dar și în caz de sarcină. Astăzi medicii recomandă, în scop de profilaxie, ecografia glandei tiroide persoanelor care trăiesc în regiuni ecologic nefavorabile și zone industriale. Examenul permite să fie stabilită adevărata stare a organului și să fie evaluate rețeaua limfatică, vasculară și structura glandei tiroide. Acesta este unul dintre cele mai ieftine și accesibile moduri folosite pentru examenul glandei tiroide.

  CUM ARE LOC ECOGRAFIA GLANDEI TIROIDE

  Dacă îți este frică, din anumite motive, să faci acest examen, sună la centrul nostru medical, iar specialiștii noștri te vor consulta în ceea ce ține de ecografia glandei tiroide – cum se face și alte aspecte relevante. Tot la telefon vei putea afla și prețul pentru ecografia glandei tiroide, sau răspunsurile la alte întrebări pe care le ai. Însuși examenul are loc în poziție culcat, cu capul înclinat spre spate și cu un cilindru special plasat sub centura scapulară a pacientului. În cazul în care persoana examinată are probleme cu coloana cervicală sau starea fizică a acestuia nu îi permite să stea în poziția culcat corectă, examenul ecografic poate fi efectuat în poziție așezat. Pe un senzor special medicul aplică un gel și verifică suprafețele laterale și frontale ale gâtului. Ecografia glandei tiroide: norma – dacă glanda are o stare normală, aceasta va fi caracterizată ca un organ cu ecodensitate medie și structură omogenă. În cazul bărbaților ecodensitatea poate fi mai mare, decât la femei și copii. În cazul copiilor ecodensitatea crește odată cu vârsta.

  Ecografia glandei tiroide
  dimensiuni normale! lobi: – lățime – 13-18 mm; – lungime – 40-60 mm; – grosime – 15-18 mm, grosimea istmului – 4-8 mm.

  Norma de fier în organismul bărbaților – 17,5-22,5 cm3, la femei – 14,5-19,5 cm3.

  În cazul simptomelor care îți trezesc chiar și cea mai mică suspiciune de schimbări patologice în organism, apelează imediat la centrul nostru medical. Noi avem medici endocrinologi cu o experiență bogată, așa că aici vei face o ecografie a glandei tiroide, vei primi o consultație individuală, vei afla cauzele bolilor și schimbărilor din organism și vei începe imediat un tratament.

  Pentru întrebări contactează-ne la numerele de telefon 0(22) 20-00-00, 076000122, sau prin intermediul formularului de feedback de pe site-ul nostru.

  Allclinic Moldova: Sănătatea ta este prioritatea noastră.

  Leave a reply →