Disfuncția erectilă nu înseamnă sfârșitul vieții sexuale
  • 03 MAR 20
  • 0
  Disfuncția erectilă nu înseamnă sfârșitul vieții sexuale

  Disfuncția erectilă nu înseamnă sfârșitul vieții sexuale

  Interviu cu Dr.Ursachi Nicolae, medic urolog-sexopatolog, categorie superioară

  – La ora actuală termenul de impotență a fost înlocuit cu termenul de Disfuncția Erectilă. Disfuncția erectilă – este un termen complex care cuprinde disfuncția sexuală. Disfuncția erectilă – imosibilitatea de a a vea o erecție suficientă de puternică pentru a introduce penisul în vagin.

  Cauzele disfuncției erectile?  
  – Psihogenă (preponderentă)
  – Organice

  Disfuncția erectilă : vasculare, – afectează afluxul de sânge care ajunge la penis și dificultatea întoarcerii sângelui de la penis. , cauze neurologice (legate de patologii a corpilor erectile care inervează penisul. Imposibilitatea de a avea activitatea sexuală datorită unei erecții incomplete vorbim de Disfuncția erectilă și nu de Impotență .

  Disfuncția erectilă este un efect secundar a unei boli neurologice? 
  – Da , orice cauză care afectează nervii, vasele sau anumite glande endocrine.

  La ce vârstă apare?
  – Disfuncția erectilă poate apărea la orice vârstă a bărbatului care a început viața sexuală, dar în mare parte dupa 30 ani.

  Ce trebuie să facă bărbatul care se confruntă cu această problemă? 
  – Sigur că trebuie consultat medicul și de dorit medicul Urolog-sexopatolog. Nu e bine ca pacientul să se consulte cu GOOGLE.

  Cum trebuie să reacționeze partenera?
  – Un act sexual decurge în 2, de obicei. Partenera trebuie să îl încurajeze să se prezinte la urolog -sexopatolog, și ar fi de dorit să-l însoțească. Corect, discuțiile despre Disfuncția erectilă se duc în 3. Din experiența medicală, sfaturile practice pe care le ofer cuplului, le îmbunătățesc viata sexuală.

  Dificultatea obținerii orgasmului poate fi considerat disfuncție erectilă?
  – Nu, tulburarea orgasmului e o disfuncție sexuală. Și este o temă mult mai largă care poate fi dezbătută într-un alt interviu.

  Ce tratament se urmează?
  – Tratamentul depinde de cauza apariției, așa cum am vorbit anterior, neurogenă, vasculară și hormonală – medicația se efectuează (indică) personalizat/individual.

  E corect să apelăm la pastila albastră pentru disfuncția erectilă? 
  – Culoarea pastilei nu prea contrează, avem o mulțime de culori pe piață deja, e dificil de spus, ajută, doar că pacientul nu poate să știe exact cauza Disfuncției erectile. Dacă e o disfuncție vasculară – da, Va ajuta. Dar dacă e o disfuncție hormonală no să ajute. Administrarea pastilelor necesită consultul urologului care va cere avizul mai multor specialiști.

  Cât de devreme trebuie să se adreseze un bărbat la doctor?
  – E bine să se prezinte când îl deranjează acest subiect. Disfuncția erectilă nu este nocivă, dacă pacientul nu este deranjat – nu se adresează, dar dacă da, atunci vine cât de curând posibil.

  Domnul doctor Vă mulțumim și obligatoriu ne vom mai întoarce la subiecte interesante, utile pentru pacienți, dar și la medicația corectă de specialitate.
  – Cu drag, să aveți o viață sexuală complexă.

   

  Leave a reply →