Despre ce NU discută bărbații? Cele mai frecvente afecțiuni masculine
  • 28 IUN 18
  • 0
  Despre ce NU discută bărbații? Cele mai frecvente afecțiuni masculine

  Despre ce NU discută bărbații? Cele mai frecvente afecțiuni masculine

  Toți bărbații – tac despre asta!

  Este bine cunoscut faptul că fiecare bărbat este un super erou, vânător iscusit, un soț și tată grijuliu și iubitor, iar discuțiile dintre acestea țin de automobile, carieră, sporturi, hobby și realizări.   Însă, nu toți cunosc despre existența unor teme despre care bărbații preferă să tacă – teme legate de ”sănătatea masculină”.

  Mai jos este prezentat TOP-ul celor mai ”nediscutate” dar în același timp grave boli ”bărbătești” și cel mai important –  cum pot fi prevenite acestea.

  Inflamația prostatei (prostatită) – una din cele mai des întâlnite boli la bărbați. Cauzează dureri acute în partea de jos a spatelui, în scrot, perineu, vintre sau abdomen. Mai mult decât atât cauzează urinare foarte deasă și dureroasă, febră și dureri în timpul ejaculării.  Tratamentul se execută pe baza preparatelor antibiotice și antiinflamatorii, spasmolitice și a masajului.

  Cancerul de prostată – la fel, este una din cele mai des întâlnite boli printre bărbații cu vârsta de la 60 de ani. Simptomele sunt asemănătoare cu cele ale prostatitei însă fiind ”suplinite” de sânge în urină/spermă și o încetinire considerabilă a procesului de urinare. Profilaxia bolii respective constă în alimentația corectă cu administrarea multor legume și fructe, practicarea sportului și controlul regulat la medic.

  O altă boală gravă ce ține de sănătatea bărbatului este – azoospermia – lipsa spermatozoizilor în escalator.  Din motivul că aceasta nu prezintă nici un fel de simptome, poate fi depistată numai o tentativă eșuată de a concepe un copil și se verifică prin intermediul unei spermograme.  Tratamentul se rezumă la excluderea obstacolelor în drenajul spermei și la terapiile antiinflamatoare și hormonale.

  O tematica ”TABU” a tuturor bărbaților este legată de disfuncția erecției. Cauzele acesteia pot fi de natură diferită – psihologice, reacții adverse a unor tipuri de medicamente, deteriorarea nervilor,  disfuncția secreției interioare, stresul, excesul de alcool și nicotina, obezitatea și drogurile. Tratarea unei disfuncții atât de ”intime” poate fi prescrisă doar în exclusivitate de un medic competent.

  În continuarea temei disfuncțiilor bărbătești despre care ”nu se discută”,  este strict necesar de menționat – ejacularea precoce.  În cele mai multe cazuri aceasta este cauzată de factorii psihologici – ne încrederea de sine, panica, frica, supraexcitarea și foarte rar – procesele inflamatorii. Odată cu apariția problemei este recomandată consultația specialistului.

  Cauza principală datorită căreia bărbații ignoră atât de tare bolile și disfuncțiile menționate ține în primul rând de bariera psihologică – frica. Din aceste considerente medicii centrului medical AllClinic sunt mai mult decât specialiști calificați în domeniu ”sănătății bărbatului” –  în primul rând sunt psihologi foarte buni, care vor ajuta fiecare bărbat să simtă susținere și ajutor, să rezolve ”problema” și să se simtă încrezut în sine la o sută de procente!

  Pentru întrebări referitoare la procedură, vă rugăm să sunați la: 022-200-000.
  Adresa: Chișinău, str. V. Alecsandri, 90

  Leave a reply →