De ce actul tău sexual durează doar 2-3 minute?
  • 05 APR 19
  • 0
  De ce actul tău sexual durează doar 2-3 minute?

  De ce actul tău sexual durează doar 2-3 minute?

  Despre durata actului sexual există numeroase povestiri, glume și născociri. De regulă, accentul principal în acestea se pune pe actele care durează mult timp. Dar să o spunem din start: nu toate aceste povestiri sunt adevărate și nu toate aceste contacte sexuale au loc fără a afecta sănătatea și cu o plăcere suficientă. Deci cât trebuie să dureze un contact sexual normal?

  Mai puțin de un minut și jumătate nu este suficient

  Un act sexual care durează mai puțin de 1,5 minute nu este o raritate. Dar, din păcate, acest lucru nu este considerat normal. Dacă din momentul în care penisul intră în vagin și până în momentul în care bărbatul atinge orgasmul trec mai puțin de 90 de secunde, vorbim despre fenomenul numit în medicină ejaculare precoce. Însă acest lucru nu este întotdeauna un motiv pentru a merge la un specialist și a solicita tratament. Ejacularea precoce poate apărea în urma supra-stimulării de către parteneră, a epuizării nervoase, a abstinenței îndelungate, dar și a altor factori.

  Două-trei minute – aici vorbim despre o statistică

  Statisticile mondiale arată că majoritatea bărbaților ating orgasmul după 2-3 minute de la începerea actului sexual. În unele țări minimul poate fi chiar de 1,5 minute și acest lucru este normal. Important este să nu fie mai puțin. În ceea ce privește femeile, nu există date clare. Mulți sexologi consideră că o femeie poate fi satisfăcută în urma unui act sexual de 3,5 minute, însă doar dacă acest lucru se întâmplă zilnic.

  Și dacă e mai mult?

  Durata recomandată a actului sexual este de la 3,5 la 10 minute. Dacă sunt puteri suficiente, se poate continua și mai mult. Puteți face sex și 20 sau 30 de minute, dacă ambii parteneri doresc acest lucru și nu simțiți disconfort. Dar dacă plăcerea lipsește, continuarea nu are sens. În plus, un act sexual cu o durată excesivă are un impact negativ asupra inimii și vaselor ambilor parteneri.

  Cum să atingem o durată mai lungă?

  Un stil de viață sănătos este cheia unui act sexual de durată. Nu trebuie să recurgi la medicamente speciale, pentru că poți obține multe în mod independent, fără a-ți afecta organismul. Chiar și alimentația echilibrată și stilul de viață activ aduc o mulțime de beneficii pentru sfera sexuală. În general, durata actului sexual depinde de constituția sexuală, starea de spirit a partenerilor, nivelul înțelegerii reciproce și eforturile comune întreprinse. Este necesar să se ia în considerare frecvența actelor sexuale, care, după cum se știe, cu cât sunt mai frecvente, cu atât sunt mai îndelungate.

  Pentru programare apelaţi la numarul +373(22) 200 000 sau online.

  Allclinic Moldova – sănătatea voastră este prioritatea noastră!

  Leave a reply →