Informat înseamnă înarmat: cum să prevenim infarctul miocardic?
  • 15 DEC 17
  • 0
  Informat înseamnă înarmat: cum să prevenim infarctul miocardic?

  Informat înseamnă înarmat: cum să prevenim infarctul miocardic?

  Din păcate ,statisticile din Moldova privind mortalitatea cauzată de bolile cardiovasculare, sunt îngrijorătoare. Cu 3 ani în urmă rata mortalității a fost de 642,5 decese la 100 mii populație. Cifrele înalte indică faptul că oamenii nu trec examenele necesare la timp, deși Moldova are oportunități destul de mari și eficiente pentru diagnosticarea și tratamentul bolilor cardiovasculare.

  Semnele de dezvoltare a infarctului miocardic și etapele de prevenire ale acestuia:

  În 90% din cazuri, apariția infarctului miocardic este însoțită de apariția durerilor severe în piept.

  – Persoana acuză dureri înţepătoare,surde, senzaţia de arsură în piept.
  – Durerea crește într-o perioadă scurtă de timp după care poate să scadă apoi să se intensifice din nou şi e posibil să iradieze în brațul stâng.
  –  În stare de repaus, durerea nu dispare, chiar şi administrând nitroglicerină sau alte medicamente cardiace care de cele mai multe ori nu au nici un efect.
  – Simptomele caracteristice pentru aceasta boală sunt slăbiciunea, dificultăți de respirație,, amețeală, transpirație abundentă, senzație de anxietate intensă, teama de moarte.
  – Pulsul în timpul infarctului miocardic poate fi ,fie prea rar (mai puțin de 50 de bătăi pe minut), fie accelerat (mai mult de 90 de bătăi pe minut) sau neregulat.

  Durerea in timpul efortului fizic poate vorbi despre riscul de apariţie a infarctului miocardic. În acest caz, cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru sănătatea Dvs. este să consultați un medic cardiolog. În timpul examinării inițiale vor fi efectuate analize biochimice, vor fi verificate nivelul de colesterol în sînge și glucoza.

  Direcționarea la USG a inimii vă va ajuta la identificarea deteriorării aparatului valvular și a zonei cu circulație insuficientă.

  Testul de încărcare ajută de asemenea să înțelegem dacă pacientul are vasele inimii afectate. Daca raspunsul este pozitiv atunci medicul cardiolog direcţionează pacientul la procedura de coronografie.

  Programaţi-vă la o consultaţie a medicului cardiolog la numarul 022 200 000 sau online.

  Allclinic Moldova – sănătatea voastră este prioritatea noastră!

  Leave a reply →