Ce a obținut medicina dupa 51 de ani de evaluarea metodelor noi de tratament cancerului de prostata
  • 05 DEC 17
  • 0
  Ce a obținut medicina dupa 51 de ani de evaluarea metodelor noi de tratament cancerului de prostata

  Ce a obținut medicina dupa 51 de ani de evaluarea metodelor noi de tratament cancerului de prostata

  În luna decembrie a acestui an se împlinesc 51 de ani cînd Charles Huggins a primit Premiu Nobel în medicină pentru descoperirea tratamentului cancerului al prostatei. Cancerul prostatei este una dintre cele mai frecvente tipuri de cancer la bărbaţi.

  Anual, sunt înregistrate peste 400 000 de cazuri de cancer al prostată în întreaga lume, în unele țări acesta ocupă al doilea sau al treilea loc în componenţa bolilor oncologice după cancerul pulmonar și cancerul de stomac (de exemplu, în Europa, în 2004, îmbolnăvirea de cancer al prostatei a constituit 214 de cazuri din 100.000 de bărbați, în rezultatul caruia ocupa al doilea loc printre cauzele morții de cancer la bărbați, depăşind cancerul pulmonar).

  Conform statisticilor mondiale din 2012, cancerul prostatei a fost diagnosticat la 1,1 milioane de bărbați și a dus la 307 de mii de decese. Cancerul prostatei reprezintă aproape 10% din decesele cauzate de cancer la bărbați și este una dintre cauzele principale de deces la bărbații în vîrstă. Pentru prevenirea și depistarea precoce a cancerului prostatei, este necesar să vizitați urologul în mod regulat la fiecare jumătate de an!

  Tratamentul cancerului al prostatei are 3 aspecte principale – chirurgia, radioterapia și terapia hormonală. Anume terapia hormonală a devenit principalul scop în viaţă a medicului canadian-american Charles Huggins.

  În Institutul Lister din Londra, Huggins, sub îndrumarea profesorului său, laureatul Nobel Otto Henry Warburg, a început să studieze cancerul, și anume cancerul prostatei.

  În timpul cercetării efectuate a devenit clar ca testosteronul accelereaza cresterea prostatei, iar estrogenii o incetinesc. Aceasta a marcat începutul terapiei hormonale pentru cancerul prostatei.

  În 1966, Haggins a primit cel mai înalt premiu pentru un medic – Premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicină.

  Despre munca lui Huggins la ceremonia de decernare a fost spuse următoarele:
  ”Acesta este un mod nou de terapie pentru cancer, bazat pe introducerea hormonilor naturali cu un nivel scăzut de toxicitate și este capabil să ajute pacienții care înainte se considerau a fi fără speranță. ”

  Pînă în prezent, tratamentul cancerului al prostatei a atins noi înaltimi datorită experienţei acumulate de urologi. Centrul Medical Allclinic este principalul centru din Moldova în tratamentul cancerului de prostată.

  Programaţi-vă la o consultaţie la numarul 022 200 000 sau online.

  Allclinic Moldova – sănătatea voastră este prioritatea noastră!

  Leave a reply →