Când e timpul să ne adresăm la un proctolog?
  • 25 IUN 18
  • 0
  Când e timpul să ne adresăm la un proctolog?

  Când e timpul să ne adresăm la un proctolog?

  Top 9 indicii precum că trebuie să consultați proctologul chiar acum!

  Proctologia – de mult timp se percepe ca fiind una din cele mai ”secrete” specialități, iar consulațiile medicilor respectivi de cele mai multe ori sunt amânate până la momentul în care simptomele se transformă în boli greu trabaile. Discuțiile privind vizitarea proctologului sunt ”incomode” la fel ca și primele simptome – disconfortul în timpul mersului,  șederii, poziției culcate și în special – în momentele de toaletă.  În același timp, consulația specialistului imediat după apariția primelor simptome – diminuiază riscul  dezvoltării acestora. La ce fel de indicii  este necesar să atragem atenția și să consultăm imediat medicul?

  Senzații de durere în zona rectului și/sau a anusului. Apariția senzațiilor de durere acută sau disconfort în regiunea anusului în timpul mersului sau alergării, poziției așezate îndelungate. Pe lângă acestea, prezența durerilor suportabile dar continue.

  Apariția secrețiilor.  Se caracterizează prin colorarea hârtiei igienice în culoare roșie, apariția urmelor de sânge (de nuanțe diferite), mucusului și/sau puroiului pe excremente și nu în ultimul rând – petelor de secreție pe lenjerie intimă.

  Schibări vizibile în regiunea anusului.  Deseori, primele simptome nu aduc nici un disconfort sau dureri și par absolut inofensibile- apariția micilor umflături și inflamații, petelor roșii și a unor ulcere minuscule. În unele cazuri, simptomele sutn absolut invizibile și abia se percep ca ”un corp străin”.

  Mâncărime și arsură – reprezintă simtome extrem de importante. Acestea pot apărea în situații diferite, în special după toaletă și aduc după sine de la disconfort neânsemnat până la senzații foarte neplăcute și dureroase.

  Dureri în timpul toaletei. Apariția durerilor în timpul defecației. În majoritatea cazulor durerea se menține pentru un timp după finisarea procesului.

  Constipația. Defecarea dificilă. Constipațiile repetate însoțite de dureri, dificultăți în decursul defecației,  senzații de ”greutate” și ”eliberare incompletă” după toaletă. În cazul dat simptome pot servi și indicatorii opuși –  novia de toaletă prea deasă, consistența lichidă a excrementelor fără un motiv, imposibilitatea fizică de a menține masele fecale și gazele. Mai mult decât atât, toate simptomele menționate pot alterna.

  Ieșirea în exterior a nodului hemoroid. Aceasta fiind cea mai dureroasă apariție a simptomelor bolii care necesită adresare imediată la specialist. Se prezintă ca o pariție a unei umflaturi sau a unei formări proeminente care iese din orificiul anal după  toaletă.

  Acțiuni fizice. Orice tip de traumatisme, pălituri, vânătăi, tăieturi, zghârâieturi, etc în urma cărora a fost detereorat stratul de piele sau mucoaele – trebuie neapărat cercetate de specialist pentru că pot prezenta pericol.

  Pătrunedrea corpurilor străine. Din cauza construcției anatomice a rectului și particularităților fizice a corpurilor străine pătrunse în acesta, există o probabilitate foarte mare că acestea nu vor putea fi eliminate pe cale naturală. Este categoric interzis de a le extrage desinestătător din cauza riscului de traumare a mucoasei care va avea ca rezultat startul procesului inflamator.

  În astfel de momente ”delicate” consultația specialistului reprezintă mai mult decât o investigare fizică având un caracter psihologic. Specialiștii centrului medical AllClinic cu mare drag vor oferi fiecărui pacient o consultație de nivel superior și un confort psihologic maximal – 2 factori  care stau la baza unui tratament corect și eficient.

  Pentru întrebări referitoare la procedură, vă rugăm să sunați la: 022-200-000.
  Adresa: Chișinău, str. V. Alecsandri, 90

  Leave a reply →