Ai probleme cu stomacul? Centrul nostru medical tratează cu succes ulcerul gastric.
  • 10 IUL 17
  • 0
  Ai probleme cu stomacul? Centrul nostru medical tratează cu succes ulcerul gastric.

  Ai probleme cu stomacul? Centrul nostru medical tratează cu succes ulcerul gastric.

  Boala ulceroasă rămâne a fi în prezent o problemă medicală actuală. În acest domeniu sunt realizate în permanență studii și sunt elaborate noi scheme de tratament.

  Metodele moderne de examinare au arătat că cea mai frecventă cauză a dezvoltării ulcerului gastric este infectarea organismului cu bacteria Helicobacter pylori.

  În urma acestor rezultate metodele de tratament al ulcerului gastric au fost revizuite în totalitate.

  Astăzi complexul de măsuri pentru tratamentul ulcerului gastric include respectarea unui regim alimentar special și administrarea unor preparate antiulceroase. Succesul tratamentului urmat depinde, în mare parte, de atitudinea pacientului față de propria sănătate, întrucât, pe lângă administrarea medicamentelor, pacientul trebuie să aibă grijă și de alimentația sa.

  Regimul alimentar în tratamentul ulcerului gastric
  În procesul tratamentului bolii ulceroase pacientul trebuie să renunțe la fumat și la băuturile alcoolice. Tot în „zona de risc” se află și alimentele care irită mucoasa gastrică.

  De regulă, în cazul acutizării ulcerului, pacienților le este prescris regimul alimentar nr.1 al lui Pevzner, care exclude consumul de: băuturi carbogazoase, fructe și legume proaspete cu conținut înalt de fibre, bulionuri intense din carne, pește și ciuperci, mâncăruri prăjite, marinade, murături, ceai tare, cafea.

  Pe parcursul întregului tratament regimul alimentar trebuie să includă 5-6 mese pe zi, în porții mici. Pentru a preveni recidivarea, pacientul trebuie să evite mesele neregulate, mâncarea uscată, consumul de mâncăruri prea acre, dulci, fierbinți, reci și în special iuți.

  Respectarea regimului descris mai sus este deosebit de important și contribuie la normalizarea activității stomacului, la protecția acestuia de acțiunea nefavorabilă a produselor alimentare, la vindecarea mai rapidă a ulcerului și la prevenirea complicațiilor.

  Tratamentul antibacterian
  Procesul de tratament al ulcerului gastric include o terapie complexă de eradicare, care presupune administrarea preparatelor anti-Helicobacter, până la distrugerea completă a microorganismelor patogene. Această metodă este considerată în prezent cea mai eficientă, datorită rezultatelor pozitive rapide și procentului scăzut de recidive.

  Tratamentul ulcerului gastric cu ajutorul preparatelor antibacteriene are loc în două etape, cu ajutorul a trei tipuri de medicamente.

  Primul tip de preparate medicamentoase include antihistaminicele, care inhibă secreția de suc gastric, dar și inhibitorii pompei de protoni, care contribuie la menținerea valorii acidității gastrice la un nivel înalt.

  Al doilea tip de medicamente antiulceroase include preparatele antibacteriene active împotriva Helicobacter pylori: Metronidazol, Claritromicină, Amoxicilină și Tetraciclină. Acestea sunt active la valori relativ înalte ale pH-ului sucului gastric. De aceea doar combinația dintre inhibitorii pompei de protoni și preparatele antibacteriene asigură un rezultat pozitiv în tratamentul ulcerului gastric.

  Al treilea tip de preparate antiulceroase include gastroprotectoarele, de exemplu, subcitratul de bismut și alți compuși ai bismutului.

  În prima etapă a tratamentului bolii ulceroase, care durează 7 zile, pacientului îi este prescris un complex de preparate alcătuit din: inhibitori ai pompei de protoni + Claritromicină + Metronidazol. Medicul prescrie dozele necesare sau poate înlocui unele preparate cu altele analogice din același grup.

  Metoda de tratament chirurgicală
  Această metodă se aplică în situații extreme – în cazurile de ulcer avansat și în cazul apariției complicațiilor grave (dezvoltarea cancerului gastric, sângerare, ulcer perforat). În astfel de cazuri are loc îndepărtarea chirurgicală a suprafeței afectate a stomacului. Metoda dată de tratament este ultima măsură la care se apelează și care poate fi evitată printr-un tratament urmat la timp și prin respectarea strictă a recomandărilor medicului.

  Pentru întrebări contactează-ne la numerele de telefon 0(22) 20-00-00, 076000122, sau prin intermediul formularului de feedback de pe site-ul nostru.

  Allclinic Moldova: Sănătatea ta este prioritatea noastră.

  Leave a reply →