Află metodele durerilor de cap și amețelilor
  • 10 IUL 17
  • 0
  Află metodele durerilor de cap și amețelilor

  Află metodele durerilor de cap și amețelilor

  Fiecare dintre noi aude foarte frecvent de la prieteni și apropiați plângeri ce țin de durerile de cap și amețeli. Acestea pot fi cauzate de diferite boli sau de traumatisme suferite la un moment dat. Deseori o astfel de stare este însoțită de grețuri, vomă, lipsă de puteri. În cazul în care ai astfel de simptome, îți recomandăm să te adresezi unui medic neurolog cu experiență, întrucât orice boală se tratează mai ușor în stadii incipiente.

  Durerile de cap și amețelile frecvente vorbesc despre faptul că sistemul tău nervos funcționează incorect. Printre cauze se pot număra următorii factori:

  Migrena

  O boală care presupune afectarea sistemului nervos. Principalele simptome ale acestei stări sunt durerile de cap puternice, grețurile, amețelile, leșinurile.

  Meningita

  Este o infecție a organismului, caracterizată prin inflamarea meningelui, creșterea temperaturii corpului, dureri de cap și grețuri. În plus, pe corp pot apărea pete de culoare închisă.

  Borelioza

  O boală cu transmitere vectorială, care afectează pielea, are un impact negativ asupra vaselor și funcționării sistemului cardiovascular.

  Hipertensiunea arterială

  Pentru această boală nu sunt specifice simptome pronunțate, fiind numită din această cauză „ucigaș tăcut”. Poate fi suspectată în cazul în care apar dureri de cap periodice.

  Simptome

  Durerile de cap și amețelile permanente au un tablou clinic bine definit și sunt însoțite de următoarele simptome:

  – întunecare în fața ochilor în cazul ridicării bruște;
  – stare de leșin;
  – apariția unui văl în fața ochilor;
  – stare de indispoziție și grețuri frecvente;
  – pierderea echilibrului.

  Tratarea acestei boli este posibilă doar după un examen detaliat și după alegerea corectă a metodei de tratament.

  Diagnosticarea

  În procesul depistării cauzelor durerilor de cap și amețelilor trebuie să fie evaluată funcționarea sistemului nervos și a aparatului vestibular. Acest lucru poate fi făcut de un medic neurolog, otorinolaringolog sau oftalmolog cu experiență. Diagnosticarea va include următoarele teste:

  – Ecografie Doppler;
  – Audiografie;
  – Examen oftalmologic;
  – Tomografie computerizată și cu rezonanță magnetică;
  – Radiografie.

  Metode de tratament

  De regulă, tratamentul presupune respectarea unui anumit regim alimentar, administrarea unor preparate medicamentoase și exerciții orientate spre întărirea și antrenarea aparatului vestibular. Pentru a scăpa de amețelile permanente, de slăbiciune și de durerile de cap, este necesar să fie identificate cauzele acestor stări. De cele mai multe ori tratamentul include un regim alimentar special, niște medicamente pentru amețeli și exerciții menite să antreneze aparatul vestibular. În cazurile deosebit de grave se poate apela la intervențiile chirurgicale. Tratamentul amețelilor de cap sistemice, care însoțesc durerile de cap permanente, trebuie să fie simptomatic. Dacă sunt depistate astfel de boli, precum epilepsia de lob temporal, migrena bazilară, accident vascular de trunchi cerebral, labirintită bacteriană, tumoare, se aplică tratamentul etiologic. Pentru a elimina amețelile și durerile de cap puternice, pot fi folosite preparate antivertiginoase.
  Tratamentul medicamentos este stabilit în mod strict individual pentru fiecare pacient.

  Pentru întrebări contactează-ne la numerele de telefon 0(22) 20-00-00, 076000122, sau prin intermediul formularului de feedback de pe site-ul nostru.

  Allclinic Moldova: Sănătatea ta este prioritatea noastră.

  Leave a reply →